Elg: en kokebok

[Book or leaflet - 2024]

Nässlander, Astrid Regine, n.

Elg en kokebok Astrid Regine Nässlander ; foto: Karoline O.A. Pettersen . - Oslo : Cappelen Damm, 2024. - 163 sider

https://media.aja.bs.no/e725e314-73a6-4ddb-a449-c760882a4ce4/original.jpg

https://media.aja.bs.no/e725e314-73a6-4ddb-a449-c760882a4ce4/thumbnail.jpg

Book or leaflet (1 available)

  • Os bibliotek - Bjørnsons Minde
    (Not for inter library loan)
    [641.6 NÄS]

Summary

Hvorfor spise mer elg og hvordan benytte seg av hele dyret på best mulig måte? Svaret på det, og ikke minst en lang rekk gode og smaksrike oppskrifter med elg gir Astrid Regine Nässlander deg i denne kokeboken om skogens konge. Den prisvinnende kokken gir deg også en grundig innføring i hvordan du stykker opp dyret, hvordan kjøttet bør saltes og oppbevares, og hvilke deler som passer til hva. Hva gjør du for eksempel med tungen, tarmene og beina? Hva passer best på grillen, og hva blir best i en gryte? Hvordan få elg til å bli alles favoritt i fredagstacoen? Her får du oppskriften på en klassisk vilgryte, men også en med fransk vri og en japansk variant. Du lærer å lage brytebrød med elgfett, og hvordan du forvandler elgkjøttet til de beste pølsene og de saftigste burgerne du noengang har smakt. Og ikke minst, hvordan talg fra elgen kan bli til både krem, lys og fuglemater.

Full Record

Share with friends